Boernehaven-blaabaerstuen 1Boernehaven-blaabaerstuen 1Boernehaven-blaabaerstuen 1Boernehaven-blaabaerstuen 1Boernehaven-blaabaerstuen 1

I børnehaven ser vi det som en af vore vigtigste opgaver, at det lille barn lærer om livet ved under trygge, hjemlige former at iagttage, efterligne og deltage i den voksnes mange gøremål.
Vi bager, laver mad, gør rent og passer vores have sammen med børnene.

boernehaven blaabaerhuset

Dagen har sin faste rytme med sanglege, fri legestund ude eller inde, eventyrstund og spisning.

Vi lægger også vægt på en ugentlig rytme, og vi ved at børnene bliver trygge, når de oplever at skovture, bagning, maling med akvarelfarver, eurytmi osv. gentager sig i samme rytme uge efter uge.

Året har sin store rytme der opleves af børnene, dels gennem årstidernes vekslen i naturen, dels gennem den perlerække af årstidsfester, som vi forbereder sammen med børnene, så der altid er noget at glæde sig til, og gode oplevelser at se tilbage på. Både i sanglegene og og i eventyrstunden, hvor der fortælles enkle remseeventyr, gamle folkeeventyr, små historier eller vises dukkespil, får barnets fantasi næring, og der gives mulighed for at en rig, indre billedverden kan udvikle sig.

Vort legetøj er enkelt forarbejdet af naturmaterialer - biler og klodser af træ, hjemmesyede dukker af uld og bomuld, små strikkede dyr, kogler og kastanjer. Vi synes det er vigtigt, at børnene får mulighed for at skabe og leve sig ind i en leg. Legen er dyb alvor for barnet og den må derfor omgives med dyb respekt.

boernehave udeliv

Udelivet i have og skov er vigtigt for os, og vi er ude hver dag året rundt. Det er nødvendigt, at børnene lærer naturens elementer at kende - vandet der strømmer i bækken, blæsten på bakken, jord og sand, som vi dyrker blomster i og leger med, og ilden der på bålpladsen holder vores suppegryde varm.

Vi laver mad af årstidens økologisk/biodynamisk dyrkede produkter.

rosa regn