hoest 1hoest 1hoest 1hoest 1hoest 1

I august, når vi mødes igen efter ferien, er haverne derhjemme fulde af frugter og grønsager. I børnehaven synger vi om frugter og om bondens og møllerens arbejde med kornet.

Vi tager ud på en mark i nærheden af børnehaven og høster hvede, som vi tærsker. Bagefter skiller vi avnerne fra kornet ved hjælp af vinden, og så er vores korn klar til at blive malet. Det foregår i børnehaven med små bordkværne, og det er magisk at se de små korn blive til det fineste hvide mel. Vi samler melet så vi kan bage et stort høstbrød til høstfesten.

Stort Stort

Nogle af børnene kommer med æbler, hyben og anden frugt. Vi laver syltetøj, pynter høstkranse og trækker hyben på snor. Hø og halm kommer ind i børnehaven, og det kan bruges til meget: kranse, dukker, stole, eller slet og ret til at hoppe i. Dagen før den store høstfest bringer alle børn frugt, grøntsager og blomster til børnehaven, så den på selve festdagen ligefrem bugner af høst. Vi kærner smør, som vi spiser til det nybagte høstbrød, og vi synger og danser høsten i hus. I tiden efter høstfesten pynter høstkransen stadig på stuen, og der er stadig æbler på børnehavens æbletræ, så vi fortsætter lidt endnu med høstsangene.

rosa hoest