lanterne-fest 1lanterne-fest 1lanterne-fest 1lanterne-fest 1lanterne-fest 1

Når den mørke tid for alvor er over os, begynder vi at lave lanterner af papir eller roer i børnehaven. Vi synger om sol, måne og stjerner og bærer med lanternen vores eget lille lys ind i den mørke tid. Det er ved den tid på året, at man ofte får månen og stjernerne at se om morgenen når man er på vej til børnehave, og det er en stor oplevelse for de små børn, som hele sommerhalvåret har sovet, når nattens lys har været på himlen.

Lanternefest

Vi synger sange om Morten Vægter, der vandrer rundt i verden med sit lys, og ikke mindst hans kone, som bager de dejligste sol-, måne- og stjernesmåkager. En eftermiddag, når mørket falder på, er forældre og børn inviteret til lanternefest, og så mødes vi og ser et lille dukkespil om to små børn, der må vandre rundt for at finde lys til deres lanterne.

Bagefter går vi i en lang række med vores tændte lanterner og synger lanternesangene –vi ligner en lysende perlekæde, som snor sig ind og ud gennem skoven. Inde i skoven danner vi en kreds og kalder på Morten Vægter med sang, og så kommer han med sin lange vandrestav, og i en sæk på ryggen har han sin kones dejlige småkager, som han deler ud. Børnehavebørnene vandrer hver til sit, men nogen er så heldige at Morten også har efterladt småkager hjemme i deres have, og så går barnet på udkig derhjemme med sin lanterne.

rosa lanterne