Vuggestuen & Børnehaven

Første dag må enten mor eller far gerne være med og dermed opleve den daglige rytme sammen med barnet. Første dag er et kort besøg på en times tid, så barnet går derfra med overskud og mod på at komme igen.

På 2. dag kan det være et lidt længere besøg.

På 3. dag spiser barnet ofte med og prøver måske at være i vuggestuen/børnehaven uden mor og far en kort stund.

Herefter øges barnets tid i vuggestuen/børnehaven efter aftale med de primære voksne. Det er vigtigt, at den aftalte afleverings model, så vidt muligt fastholdes, også på dage hvor det er svært – det er rytmen og den faste ramme, som vil hjælpe barnet til at acceptere at blive tilbage i Lindeblomst og sige farvel til Jer. Først når I er gået, kan vi skabe tilknytning og relation og få lov til at trøste og hjælpe barnet ind i leg og i børnegruppen.

Det er vigtigt, at det er jer, der afleverer barnet til os, og ikke os der tager barnet ud af jeres arme.

 

Afhentning

Afhentning ser vi helst ligger udenfor tidsrummet 14 – 14.30, da vi her ønsker

Vi beder jer ved afhentning at lægge to ting (eller flere) på plads sammen med jeres barn. Dette vil være aktuelt både inde- og udenfor.

Vi vil meget gerne ”hoppe” farvel med barnet ved afhentning. Det er dejligt at få sagt farvel og på gensyn i morgen til alle børn, og så giver det et godt overblik over hvilke børn, der er i Lindeblomst på alle tider.

 

Aflevering generelt

Afleveringerne bør, af hensyn til jeres barn, altid være ens hver dag. Skulle der være behov for en samtale, der rækker ud over de praktiske informationer, kan det aftales med stuens pædagoger.

Dagen starter kl. 9.00 med morgenkreds og sangleg – derfor skal alle børn gerne komme inden kl. 9.00.

Orienter personalet om afhentningstidspunktet, så de kan planlægge dagen bedst efter dette.

Sutter:
Hvis barnet bruger sut, skal der navn på, og der skal hænge en ekstra i vuggestuen.

Middagslur:
Dyne og pude og evt. sovebamse medbringes første dag.

Det er forældrene, der redder op i barnets krybbe hver dag.

De første par måneder er det forventeligt, at barnet er meget træt grundet den nye rytme, middagslur og nye relationer.

Vi anbefaler korte dage frem for fridage hist og pist den første tid. Læg fridagen op til weekend eller lige efter, så tiden i børnehaven bliver sammenhængende.

Toilet og bleer:
Vi lægger stor vægt på at samarbejde om at øve barnet i at blive blefri, dette er en opgave, hvor der skal være god dialog imellem hjemmet og personalet i Lindeblomst. Vi beder om godt med skiftetøj, så det ikke er problematisk at øve sig i at blive blefri

 

Garderobe

Pædagogen viser barnet sin garderobeplads på førstedagen.

Vi vil gerne bede jer om hver dag ved afhentning at tjekke jeres barns garderobeplads for beskeder samt hænge tøj på plads og sætte skoene op af hensyn til rengøring.

Vi beder om, at I hver fredag rydder ekstra grundigt op i barnets garderobe, så der kan gøres grundigt rent.

Navn i tøj og sko - det sikrer at tøjet lettere kommer til den rette garderobe plads.

Der er altid mangel på lånetøj i Lindeblomst, så barnet skal selv have rigeligt med skiftetøj og ekstra overtøj med. Dette kan ligge i kurven eller tasken på barnets garderobe plads.

På knagen skal der kun hænge det overtøj, der passer til dagens vejr og vind.

Der må ikke ligge legetøj og bamser på garderobe pladser – skulle der være særlige behov, skal dette altid aftales med dit barns pædagog.

Det er selvfølgelig helt i orden, at barnet har en bamse med hvis det sover til middag, denne bamse skal dog blive på pladsen, resten af dagen.

 

Sygdom

Barnet skal være feberfri mindst én dag, før det vender tilbage til vuggestuen/børnehaven.

Børn kan godt ringes hjem uden feber, hvis vi vurderer, at de ikke er i stand til at klare dagen ved for eksempel at ville være en til en med en voksen eller være så træt efter sygdom, at der ikke kan leges eller deltage i skovtur og lignende.

Ved sygdom skal I sende en sms på den pågældende stues nummer - selvom vi ikke altid svarer, skal vi nok se beskeden. Dette er vigtigt at huske.

Vi vil hellere have en sms end et opkald af hensyn til stuens ro.

TOP